“Een hele uitdaging, maar ook een hele stap vooruit”

Als kersverse Young Graduate startte Florence in december 2020 haar carrière bij Connecting-Expertise, een organisatie dat contracting en sourcing software faciliteert voor tal van grote ondernemingen zoals de Vlaamse Overheid, VRT en bpost. “Een hele uitdaging, maar ook een hele grote stap vooruit”, vertelt ze nu.  

Een bewogen 2020

“Het is niet eenvoudig om de eerste stappen in het werkveld te zetten in deze bijzondere omstandigheden.” Florence, die in september 2020 aan het Young Graduates Program begon, werkt intussen als Account Manager bij Connecting-Expertise. “Aan het begin van het Young Graduate Program word je heel intensief getraind en begeleid door Inventi. Na enkele weken bootcamp krijg je de kans om alles wat je geleerd hebt om te zetten in de praktijk en aan de slag te gaan bij één van de partners van Inventi. Voor mij was dat Connecting-Expertise, waar ik nu al 3 maanden voltijds deel uitmaak van het salesteam.

Ondanks de bijzondere omstandigheden heb ik een hele vlotte opstart achter de rug. Zowel mijn manager Peter De Buck als mijn collega’s hebben me de eerste dagen goed opgevangen. Ook nu heb ik nog regelmatig 1 op 1 momenten met Peter en houden we wekelijks een call met het hele team om de stand van zaken te bespreken.  

Momenteel werkt het salesteam volledig van thuis uit. Dat wil zeggen dat alle meetings met klanten ook online gebeuren. Het is niet altijd evident om de juiste mensen te bereiken en te overtuigen in een online call, maar de begeleiding van zowel mijn collega’s bij Connecting-Expertise als bij Inventi geven mij de juiste handvaten om hier mee om te gaan én ook successen in te boeken. Dat is wel fijn om te zien. Zo bouwen we nu al aan connecties voor de toekomst.”

Is jouw organisatie ook op zoek naar jong geweld met talent?
Word partner in het Young Graduate Program!

Eerste maanden met succes  

Connecting-Expertise is gespecialiseerd in softwareoplossingen voor bedrijven die helpen bij het optimaliseren van sourcing en beheer van arbeidskrachten. “Het verkoopproces dat hierbij komt kijken is complex en vaak van langere duur. Omdat verschillende takken van een business baat hebben bij onze oplossingen, leggen we steeds de puzzel wie verantwoordelijk is voor welke onderdelen. Bovendien brengen onze oplossingen een grote verandering mee voor organisaties, en dat vraagt dus wat tijd.”

Toch ziet Florence nu al haar eerste successen als Account Manager. “Het is fijn om te zien hoe ik nu al via telefoon- en videogesprekken mijn eerste resultaten kan boeken. Zo heb ik al verschillende afspraken kunnen vastleggen met potentiële klanten en heb ik hen al kunnen meenemen naar volgende fases in het proces. Laatst haalde ik een prospect binnen die ons bedrijf al een tijdje op het oog had. Door de juiste personen aan de spreken en de juiste technieken te gebruiken, heb ik al heel wat vooruitgang geboekt.”

Uitdagingen voor de toekomst  

“Sinds ik hier aan de slag ben, is er een hele nieuwe wereld die voor mij open is gegaan. Ik kende zelf nog weinig van de business en ook vandaag leer ik nog elke dag bij. Ik ontmoet dagelijks nieuwe mensen en dat geeft mij energie in de job. Elke dag is een uitdaging, elke dag is anders. Als jonge vrouw in sales ben ik ervan overtuigd dat dit de juiste keuze was voor mij.”

Iemand jong aanwerven voor je bedrijf is volgens Florence sowieso een goede keuze. “Ik begin elke dag met heel wat enthousiasme aan mijn job. Elke kans die ik krijg, wil ik met beide handen aannemen. Bovendien is het Young Graduate Program volgens mij de ideale aanvulling. Wie net begint te werken, apprecieert elke vorm van begeleiding. Door de training en begeleiding van Inventi, ook vandaag nog, voel ik me heel wat sterker in mijn schoenen en zie ik dat ik heel wat meer resultaat boek. Een perfecte match dus.”

Meer lezen?

Contact

+32 3 223 68 68

info@inventi.be

Oude Beurs 30-32

2000 Antwerpen