Hoe krijg je de juiste personen aan de lijn nu iedereen van thuis werkt?

In het vorige artikel haalden we het belang van een efficiënte prospectiemachine aan. Om voldoende resultaat te behalen is het nu eenmaal cruciaal om de machine ook te voeden. Maar daarvoor heb je bedrijfsnamen en telefoonnummers nodig. Eén van de vragen die we ontvingen de voorbije week luidde: “Hoe krijg je tijdens een belactie de juiste personen aan de lijn nu iedereen van thuis werkt?”

Een terechte vraag. Het is namelijk niet evident om onmiddellijk de juiste persoon te spreken. Bij Inventi zijn we ervan overtuigd dat de meest efficiënte belacties gericht zijn op beslissers. De beslisser is de persoon die verantwoordelijk is voor het gebruik van jouw product of dienst en die finaal beslist over de aankoop. In normale tijden is het al niet evident om onmiddellijk die persoon aan de lijn te krijgen, maar deze uitzonderlijke periode bemoeilijkt de situatie nog meer.  

Wanneer je je belactie start, kom je vaak in eerste instantie terecht bij de receptie. De receptioniste zal jou vandaag antwoorden met: “Sorry, iedereen werkt van thuis dus ik kan je niet doorverbinden.” of “Je kan mevrouw X enkel bereiken via mail.”. Een lastig obstakel. Hoe geraak je daar nu voorbij? We geven je graag enkele tips mee.  

  1. Bekijk het als een opportuniteit, niet als een obstakel. Het is niet omdat de receptionist zegt dat hij/zij je niet kan of mag doorverbinden, dat jouw verhaal daar al stopt. Maak gebruik van het moment dat je een medewerker van het bedrijf aan de lijn hebt. Een receptionist is geen doorgeefluik, maar iemand die je kan helpen om bij de juiste persoon in de organisatie te geraken. Ook al kan hij/zij niet doorverbinden, hij/zij heeft wel toegang tot informatie die nuttig is: namen, functies, jaren in dienst, nieuwe veranderingen.

  1. Neem je tijd en bel gerust een aantal keer terug zodat je vertrouwen opbouwt en kan laten zien dat jij professioneel te werk gaat. Haal aan dat je gespecialiseerd bent in het helpen van bedrijven en dat je ervan overtuigd bent dat het bedrijf een uitdaging heeft waarmee jij hen kan helpen.

  1. Heb je meer info gekregen? Ga hiermee aan de slag om een nieuwe online zoektocht te doen. Je komt waarschijnlijk meer te weten dan je zou vermoeden. De informatie die je online terugvindt, kan je bovendien aanhalen in het gesprek met jouw contactpersoon. Hij/zij mag je misschien niet doorverbinden, maar kan wel bevestigen of de informatie die je hebt gevonden correct is. Met die informatie sta je weer een stap dichter bij jouw contactpersoon.  

Commercieel telefoneren is niet evident en vraagt heel wat inspanning van de verkoper. Toch is het cruciaal om de verkoopmachine draaiende te houden. Door de juiste technieken toe te passen en goed om te gaan met bezwaren, zal jouw inspanning automatisch heel wat meer resultaat opleveren. Benieuwd naar meer technieken? We geven ze je graag mee!

Slaag je er toch niet in om het juiste telefoonnummer te vinden? Geef niet op! Ook dan kan je jouw prospectieacties verderzetten door terug te vallen op e-mail en data scraping. Hou onze website in de gaten, hier vertellen we je volgende week meer over!  

Meer lezen?

Contact

+32 3 223 68 68

info@inventi.be

Oude Beurs 30-32

2000 Antwerpen