Van student tot topverkoper

Tijdens mijn laatste jaar als student Rechtspraktijk aan AP Hogeschool was ik op zoek naar wat mijn volgende stap zou zijn. Ik had al ervaring in de verkoop opgedaan en ontdekte zo mijn voorliefde voor het vak. De combinatie van overtuigen en in contact komen met mensen vond ik heel leuk. Een beter zicht op wat een verkoopfunctie inhoudt en de kwalificaties die ervoor nodig zijn waren voor mij cruciaal in het maken van mijn beslissing.

Mijn ideale job is een job waarbij ik steeds in beweging ben, in contact kom met verschillende mensen en een job waarin ik elke dag kan blijven bijleren. Stuk voor stuk zaken die ik meende terug te vinden in een commerciële functie. Vanuit deze invalhoek heb ik besloten om deel te nemen aan het evenement ‘The Art of Selling’.

The Art of Selling april 2018 was mijn eerste ontmoeting met Inventi. Tijdens het evenement werden een aantal inzichten in sales gegeven door onder andere Tom Hamers, Managing Director Inventi en Frank De Pauw, Sales Director Inventi en waren er ook een aantal bedrijven aanwezig die kwamen getuigen over hoe zij hun verkoop aanpakken en welke uitdagingen ze daarbij ondervinden. Het evenement en de contacten die ik daar toen legde met de verschillende bedrijven, vormden de basis voor mijn huidige carrière in de saleswereld.

In afwachting van het evenement had ik een aantal vragen voorbereid. Ik had een duidelijk doel voor ogen bij het bijwonen van het evenement ‘The Art of Selling’, ik wou uitmaken of een job in de verkoop voor mij was weggelegd en belangrijker nog, in contact komen met bedrijven met openstaande vacatures.

Het evenement was de bevestiging dat sales voor mij was weggelegd. Van dit besluit heb ik nog geen seconde spijt gehad. De inspirerende gastsprekers gaven mij een blik van wat mij te wachten stond als verkoper en ik was direct ‘verkocht’. De netwerkreceptie was bovendien een ideale gelegenheid om gelijkgestemde mensen en bedrijven te leren kennen. Zo kwam ik in contact met Tom Hamers van Inventi, wat na een intense voorbereiding heeft geleid tot een boeiende en leerrijke traineeship bij Inventi en de start van mijn carrière.

Mathias de Hoon

Meer lezen?

Contact

+32 3 223 68 68

info@inventi.be

Oude Beurs 30-32

2000 Antwerpen