Eendracht maakt macht

Eendracht maakt macht: het succes van teamwerk in sales

Verkopers zijn verantwoordelijk voor het overtuigen van uw klanten en het bezegelen van het order. Dit is een cruciale stap, maar niet het enige element dat het welslagen van een verkoopproces bepaalt. Andere divisies binnen uw organisatie zullen de uitvoering van het contract in goede banen moeten leiden. Ook wie na het sluiten van de verkoop met klanten in contact komt, moet over commerciële vaardigheden beschikken.

Verkoop is niet enkel het aan de man brengen van een product of dienst. Verkopers hebben als opdracht om vertrouwen te creëren in de volledige organisatie. Inventi hanteert hiervoor de principes van duurzame verkoop. Keer op keer stellen we vast dat organisaties, die deze salesprincipes integreren, betere resultaten boeken.

Teamwork makes the dream work

Een goed geoliede salesafdeling is onmisbaar in een commerciële onderneming. Inventi leert verkopers om het salesproces te benaderen vanuit een breder perspectief. Na het tekenen van het order verdwijnt de verkoper immers naar de achtergrond. Het zijn dan andere medewerkers, die de uitvoering of levering voor hun rekening nemen. Zij zorgen ervoor dat de verkochte oplossing het gewenste resultaat oplevert voor de klant. Het is de taak van de verkoper om deze overgang soepel te laten verlopen. Bijvoorbeeld door de klant te informeren over de verschillende stappen en de rol van het team toe te lichten.

Iedereen is ambassadeur

Wie geen salesfunctie heeft, maar wel in contact komt met klanten, moet over voldoende commerciële inzichten beschikken. De klantvriendelijke uitvoering van het contract is bepalend voor het genereren van nieuwe orders bij bestaande klanten en het realiseren van positieve referenties, die nieuwe leads opleveren.

Zo moet een projectleider beseffen dat onvoorziene omstandigheden mogelijk tot discussies leiden. Soms is de klant hiervan de oorzaak. Wilt u dan de discussie winnen of de klant behouden? Een dispuut winnen, kan betekenen dat u de klant (later) verliest. Ook een team dat zeer goed is in uitvoerende taken, kan toch klantonvriendelijk te werk gaan. Zo dreigen conflicten tussen het verkoopteam en andere delen van de organisatie.

Eendracht maakt macht

De commerciële sterkte van uw organisatie wordt bepaald door de zwakste schakel! Zorg dat de verkoper ook andere afdelingen betrekt bij het onderhouden van de relatie met de klant. Dit betekent dat alle partijen elkaar kennen en weten wat ze van elkaar verwachten. De verkoper zelf is niet altijd geschikt om commerciële inzichten te introduceren in andere afdelingen binnen uw organisatie. Als externe partner staat Inventi u bij in de uitbouw van commerciële knowhow op alle niveaus. Onze bewezen salesprincipes garanderen een duurzame groei van uw onderneming

Meer lezen?

Contact

+32 3 223 68 68

info@inventi.be

Oude Beurs 30-32

2000 Antwerpen