Artikels
- Start het nieuwe jaar met het bouwen van een echte verkoopmachine
- Lockdown-gewoontes om mee te nemen naar 2021
- Leerproces van 'OO' tot 'OB'
- Lachen met je ogen
- Connecting-Expertise over de voordelen van het Young Graduate Program
- Hoe de economie zich zal herstellen en wat je als verkoper nu moet doen
- Het nieuwe normaal voor enkele weken, langer of altijd?
- Vokans, van commerciële strategie naar succesvolle organisatiecultuur
- Crisis of opportuniteit? Investeer vandaag in je medewerkers en pluk morgen de vruchten
- Iedereen in Verkoop
Crisis of opportuniteit? Investeer vandaag in je medewerkers en pluk morgen de vruchten
Never waste a good crisis. Deze quote van Churchill is de voorbije decennia al in tal van contexten gebruikt: van de vraag naar ontwikkeling van groene energie tot het hervormen van het onderwijssysteem en zelfs het heruitvinden van moderne businessmodellen. En nu durf ik ze opnieuw te gebruiken in een nieuwe context: never waste a good crisis om ook cruciale vaardigheden te ontwikkelen.
De federale overheid kondigde eind augustus aan dat de maatregelen die genomen worden om de economische impact van COVID op werkgevers te verlichten, verlengd worden tot 31 december. Mits je als bedrijf aan enkele voorwaarden voldoet natuurlijk. Eén van deze voorwaarden is dat elke onderneming twee vormingsdagen per maand aanbiedt aan bedienden die tijdelijk werkloos zijn. Een goed initiatief, daar zijn we bij Inventi van overtuigd. Want waarom bij de pakken blijven zitten, als je vandaag kan bouwen aan het resultaat van morgen?
Opleiding als bouwsteen
Op het eerste zicht lijkt het misschien een tweestrijd. We zitten tijdens een crisis in moeilijk vaarwater en willen snel een oplossing vinden. We denken daarom op korte termijn. We willen snel resultaat zien. Nochtans zullen we er met kortetermijnoplossingen alleen niet komen, en bovendien kom je als bedrijf zo terecht in een rollercoaster van ups en down. Wat we beter doen, is zoeken naar een oplossing voor de lange termijn. Een crisis is een marathon, waar je op het einde van de rit met voorsprong uit wil komen. Het is net die voorsprong waar we nu reeds aan kunnen werken.
In dat opzicht is aanpassingsvermogen cruciaal. Een organisatie moet kunnen bouwen aan zichzelf om mee te kunnen met de verandering in de omgeving. Organisaties die opleiding aanbieden, geven werknemers de mogelijkheid om expertise uit te bouwen. Je zegt eigenlijk: "Ik wil mijn organisatie aanpassen, verbeteren, ontwikkelen." Heel veel jobs zullen opnieuw moeten worden uitgevonden, ook binnen verkoop. Een verkoper zal bijvoorbeeld moeten leren om op anderhalve meter afstand te verkopen en "de hand schudden" op een andere manier aanpakken. Het is dan niet voldoende om terug te gaan naar oude gewoontes, maar wel om op zoek te gaan naar manieren om je skills uit te breiden. Opleidingen, zeker digitaal, kunnen hier een antwoord bieden. Gebruik deze tijd om aan jezelf en aan je organisatie te bouwen. Door kennis in huis te halen neem je voorsprong. Wanneer je werknemers opnieuw 100% operationeel zijn, zal de kennis en vaardigheden die ze opgestoken hebben tijdens de crisis heel snel rendabel worden.
Iedereen in verkoop
