Sales in times of change

Sales is, nog meer dan vroeger, continu in verandering. De klassieke structuren van de markten staan onder druk. Verandering creëert niet alleen onzekerheid maar maakt het voor organisaties steeds moeilijker om in te schatten hoe de markt, de klanten en oplossingen er binnen enkele jaren zullen uitzien. Deze onzekerheid zorgt ervoor dat sales-gedreven bedrijven geen of weinig beslissing durven nemen.

Vaste contactpersonen bestaan niet meer. De organisatie van uw klanten groeit en verandert net als de uwe, bekende gezichten die vroeger jarenlang hetzelfde bleven groeien door of verdwijnen uit beeld. Accountmanagers krijgen het steeds lastiger om persoonlijke relaties op te bouwen en te behouden. De uitdaging voor organisaties vandaag de dag is weten hoe in te spelen op deze veranderingen.

People vs technology

Terwijl het gebruik van technologie blijft toenemen, en maar goed ook, blijft menselijke interactie één van de belangrijkste onderdelen in een verkooptraject. Creativiteit en empathie zijn niet te automatiseren. Verkoopondersteunende processen daarentegen, waar de menselijke tussenkomst geen rol speelt, kunnen best geautomatiseerd worden. Zo kan een organisatie zijn menselijk kapitaal optimaal inzetten waar deze het best rendeert!

Inventi Sales methode

Salesorganisaties en hun medewerkers zijn meer dan ooit op zoek naar methodes die resultaten garanderen. Zekerheid biedt een organisatie stabiliteit, wat nodig is om het overzicht te behouden en de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Inventi biedt een oplossing op deze uitdagingen.  De Inventi Sales methode is een uitgekiende aanpak, die structuur en stabiliteit biedt aan uw salesproces en zo ook aan uw organisatie. Bij Inventi testen we continu nieuwe automatiseringstechnieken om onze klanten bij te staan met advies op maat. 

Het toepassen van één uniforme sales methode in uw organisatie heeft veel voordelen: 

Ten eerste garandeert het dat u flexibeler kan inspelen op veranderingen en beter voorbereid bent op wijzigingen in uw markt, bij uw klanten en bij uw medewerkers.

Ten tweede bent u sneller in staat om nieuwe verkopers op te leiden en rendementsvol te laten werken wanneer één van uw topverkopers vertrekt.

Tenslotte verlaagt het de onzekerheid en zorgt dat gewenste targets behaald worden. Zo kunt u in alle rust focussen op de uitdagingen van de toekomst.

Verkopen is topsport. Wie op het hoogste niveau wil presteren, moet blijven trainen. De Inventi coaches houden uw sales kampioenen in vorm!

Kom meer te weten over onze trainingen

 

Sales in times of change